Werken bij Havenbedrijf Amsterdam

Wij bieden je een uitdagende, dynamische en internationale werkomgeving. Bij ons komen commercie, infrastructuur, scheepvaart en alles wat daarbij komt kijken, samen. Je werkt in een zeer veelzijdig bedrijf met mensen uit de Amsterdamse havenregio en daarbuiten. Wij stimuleren actieve deelname van onze medewerkers aan de besluitvorming. Dit verbetert de kwaliteit van de organisatie en onze dienstverlening en het motiveert onze medewerkers - ons meest waardevolle bedrijfskapitaal. Er werken 355 collega’s bij Havenbedrijf Amsterdam, in een grote variatie aan functies. Nautische medewerkers in de operatie zorgen voor een veilige en vlotte afhandeling van het scheepvaartverkeer, in functies zoals havenbeambte, sluismeester, verkeersleider, inspecteur gevaarlijke stoffen, manager operatie en planner inspecties. Zij kruisen het pad van medewerkers van de commerciële, infrastructurele en stafafdelingen. Hier vind je functies als beleidsadviseur, projectleider, communicatieadviseur, bedrijfsjurist, marketingadviseur en accountmanager.
Cultuur

Wij zijn een open en informele organisatie, met medewerkers die zich sterk met het bedrijf verbonden voelen. Onze medewerkers zijn onze bron van talent, inspiratie en energie. Zíj zijn de vakspecialisten die het succes van het havenbedrijf bepalen. Zíj maken onze ambities waar. Onze ambities reiken ver. Wij willen inspirerende partnerships bouwen om samen nieuwe concepten en verdienmodellen te ontwikkelen. Daarmee willen we groei en waarde creëren, economisch en maatschappelijk. Wij gaan onze ambities waarmaken met een duidelijke focus, heldere doelen en gedeelde kernwaarden. Samen, gedreven, met respect voor de ander en vanuit ieders eigen verantwoordelijkheid. Want ook intern zijn wij een Port of partnerships. Zo versterken wij voortdurend onze klanten, onze omgeving en onszelf. En kunnen wij de sprong maken naar een havenbedrijf dat op alle fronten waarde toevoegt.
Arbeidsvoorwaarden

Bij Havenbedrijf Amsterdam werk je in een uitdagende, afwisselende en collegiale omgeving. Wij bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met flexibiliteit en ruimte voor een goede balans tussen werk en privé, zoals flexibele werktijden, studiefaciliteiten, een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
Leren en ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk om onze medewerkers de ruimte te geven om hun talenten te ontwikkelen en hen te laten groeien, individueel en in een team. Bij Havenbedrijf Amsterdam neem je zelf de verantwoordelijkheid en initiatieven voor je ontwikkeling, met onze hulp en begeleiding. Wij bieden onze medewerkers uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden en mooie kansen om door te groeien. Onze nautische medewerkers leiden we zelf op. Daarbij gebruiken we onze eigen voorzieningen, zoals een verkeersdienstsimulator. De opleidingen van Havenbedrijf Amsterdam zijn officieel erkend.
Wil je weten hoe het is om bij Havenbedrijf Amsterdam te werken?
Bekijk dan het filmpje met onze medewerkers.